/ history13 maart 2010

treinen kijken!11 maart 2010

lente in huis!24 februari 2010


Bumba is zooooo leuk!23 februari 2010

Joppe durft eindelijk achter de blokkenkar!22 februari 2010

Joppe is zomaar zo vrolijk!19 februari 2010

Wij vroegen bij het consultatiebureau:
Wanneer beginnen we nou met Joppe zelf te laten eten?
Nou we konden meteen wel beginnen!
Het werd een groot spektakel.
Veel verdween op de grond, in de mouwen, de slab,
veel werd geproefd,
maar slechts weinig werd gegeten
en onze hulp werd niet meer geaccepteerd...

Vanaf morgen voeden wij weer gewoon met de lepel...
en hier en daar een vorkje (of handje) van ons bord.14 februari 2010

Joppe laat zich leiden.13 februari 2010

Joppe zit eindelijk eens in de trein,
hij kijkt zijn ogen uit!09 februari 2010

Hallo camera!?08 februari 2010

Joppe klikt er lustig op los...06 februari 2010

Joppe is danig in zijn sas
met zijn heuse John Deere
van zijn grote neef Kaydo!03 februari 2010

Oeps. Joppe heeft mijn wolletjeskast ontdekt...Joppe en zijn eerste doosje rozijntjes...02 februari 2010

Joppe vindt een appel en eet (een hapje)!01 februari 2010

Joppe mag op de overloop!
(eindelijk het traphekje geplaatst)28 januari 2010

Joppe zwaait
dag, dag
naar het zandkasteel!27 januari 2010

Joppes eerste keer computeren26 januari 2010

Joppe op zijn vaste ronde.21 januari 2010

De deur staat open.
Joppe die nooit graag kruipt,
ziet zijn kans!19 januari 2010

Joppe luncht.10 januari 2010


Joppe schaatst mee in papa's armen!9 januari 2010Er wordt geschaatst op de grachten rondom ons eilandje!
Wij lopen een rondje met de wagen...
Een nieuw perspectief.8 januari 2010

Houtmankade.
Deze vond ik op de markt. Een kindje op een ansichtkaart. Hij lijkt een beetje op Joppe...tas7 januari 2010


Brouwersgracht.


een meisje met haar theepotGelukKig nieuwjaaR!!!

6 januari 2010


Het sneeuwt in Amsterdam. Wij kijken toe.


dit vuurwerkdoosje vond ik op straat


Mijn nieuwe poppenhuis.

auto'sDit deden wij tweede kerstdag: Kerststerren maken.


Vintage fisherprice. Kreeg Joppe voor zijn verjaardag.


14 december Joppe is 1 jaar geworden!!!
treinen kijken

Joppe is 1 jaar geworden!!! Vandaag alleen maar dingen doen die Joppe leuk vindt. Dus we gingen treinen kijken. Op naar het station, naar ons favoriete perron. (daar waar de extra lange en internationale treinen langskomen en waar je zo lekker ver kan kijken) Maar brr. Wat was het koud. En wat is dat nu, de lift is stuk. Dan maar een ander perron. Even lijkt het wel weer helemaal goed. Bulderende treinen, piepende remmen, Joppes beentjes beginnen te trappelen van plezier! Maar al gauw wint de kou (of de vermoeidheid) het van de pret. En gaan we, met rode ballon, (maar dat mag niet meer baten) huilend huiswaarts. Ai, ai, ai... En echt slapen, lukt niet, dus moet ik al spelend en voedend proberen die verjaardagstaart te bakken (helaas ik ben geen multitasking talent) en slingers ophangen... De verjaardagsmuts komt maar half af. We lopen nog maar een rondje. Dan komt de verjaarsvisite. Drie lieve suikertantes! Helaas Joppe blijft een beetje slaperig. Het kaarsje uitblazen ging nog niet, cadeautjes uitpakken gaat al iets beter. (al doende leert men en wat wordt ie verwend!) Al blijft het papier of zakje interessanter en is ie veel te voorzichtig om de verpakking stuk te krijgen. Het was een stoere dag en Joppe heeft 'alle aandacht dapper getrotseerd'. Voor het eerst sinds maanden slaapt hij weer eens door!


zondag 13 december

De 'funky Xmas-market' was een succes! Erg leuk en tsjonge jonge giga druk!! Helaas koud, koud, koud. En dan zaten wij gelukkig nog binnen. En jippie pippie, veel enthousiasme van grijpgrage kindertjes, op zoek naar al wat fleurig en vrolijk is! Dit was voor herhaling vatbaar. Wie weet in april, mei ergens weer...

Zondag 13 december is het zover: dan sta ik, samen met vriendin Margo op de 'funky x-mas market' in het Westerpark! Wij zitten binnen. Te koop: allerlei dingen uit de shop, waaronder ook veel nieuwe ontwerpen. Ik ben nog volop bezig. Het is sowieso een hele leuke markt om orignele kerstcadeautjes te vinden. Kom dat zien...


Mijn moeder vond dit allerschattigste ledikantje voor een euro op de rommelmarkt. Er zat al een kransje opgeschilderd en dat vroeg om invulling. Toen ik het voorleesboek van Jip en Janneke zag staan, dacht ik: daar moet een silhouetje van Joppe komen. Het werd een gapende Jop.


Een hele doos vol stond er. Op de Noordermarkt. Met allemaal handomgebreide hangers. Wat een uren werk zal daarin zitten... Wat een huisvlijt. Ik kon niet kiezen. Dus van alle soorten 1tje. En als ik me nog eens verveel, kruip ik eens lekker op de bank, met een lelijke hanger en een van die veel te vele bollen wol, kan ik mijn eigen hangertjes bekleden. Misschien kinderhangertjes...Mijn moeder staat elk jaar op een kerstmarkt voor het goede doel; haar vriendin Janny heeft in Mozambique een babyopvanghuis. Daar is geld voor nodig. Voor de markt in de oude kerk wil mijn moeder een kraampje vol handgemaakte spulletjes. Zelf breit ze beertjes, haakt ze muisjes, naait ze tasjes en knipt en plakt ze kerstkaarten. Familie en vriendinnen helpen ook door wat te maken. Ik heb ansichtkaarten gemaakt.In mijn verzameling fotootjes kwam ik deze tegen. Een kaarsje, die ik voor de sier kocht. En een zelfgebakken koekje. (tja, een koekjessteker is ook zo'n verzamelobject van me). Als ik dit zo zie. Misschien moest ik ook maar eens huisjes gaan verzamelen...


Dit is Joppe. Onze kleine jongen. Die al weer heel groot wordt. 14 december wordt ie al weer 1 jaar!


verstoppertje... ...spelen

Ik ben dol op dit soort heimelijke ruimtes. Op speels weggewerkte kasten en bedden. In openluchtmusea zit ik me ook altijd te vergapen aan de bedstedes. En als er ergens eentje is op mijn vakantieadres, wil ik er het liefst meteen in kruipen. Slapen valt vaak tegen. Veel te klein. Zeker voor manlief met zijn lange benen. De kast is in onze riante vakantievilla 'Casa Pupa' in Varenna, Italie. Bij deze behangde kast zaten ook nog bijpassende gordijnen! Ik droom er van om ooit zo'n kast voor mezelf te maken. Als ik maar tijd en handigheid genoeg had... De bedstee zat in ons favoriete oudejaarslogeeradresje. Het huisje in Onstwedde.


wc juffrouw

Altijd kijk ik even naar het bordje 'dames' op de wc. Soms is het plaatje zo leuk, dat ik een foto maak. Er zijn vakanties geweest, dat ik telkens gewapend met camera de wc betrad. De laatste jaren is het er niet meer zo van gekomen, maar plots kwam ik er weer eens een tegen, die me aansprak. Deze vond ik in een alleraardigst winkeltje waar je ook nog koffie kon drinken. In Hamburg.Ik ben dol op klederdracht. Staphorst en Marken zijn dan mijn favoriete drachten. Lekker uitbundig van kleur, veel kantjes, bandjes, bloemetjes en leuke mutsjes. (ik ben minder fan van de oorijzers en de gestijfde kanten mutsen) In Staphorst zijn de stippen natuurlijk geweldig. En de gehaakte wiel/jasbeschermers voor op je opoefiets. Ik kwam er ooit een patroon van tegen, maar pff. Zoveel geduld heb ik nog niet kunnen opbrengen. Liever eens ergens op de kop tikken op een staphorster veiling. Ik vraag me dam wel af, of die in Amsterdam, waar mij fiets gewoon aan de brug staat, ook gejat gaat worden... Deze foto's heb ik genomen in Marken. Op de dag dat de brug naar Marken 50 jaar bestond (waardoor het plots geen echt eiland meer was). Helaas regende het. Dus niet alle mooie dracht was zichtbaar.Er zit zoveel moois in die rare oude handgemaakte mutsjes en kraagjes. Deze kreeg ik van mijn moeder.


En oh ja, rood met witte stippen paddestoelen...
... en olijke tuinkabouters verzamel ik ook. Mits ze geschikt zijn voor in huis, want een tuin hebben we niet. En zie ik een tuin vol tuinkabouters... Daar maak ik dan graag een foto van, ter verzameling. Ik kampeer nogal veel en als je een camping hebt met veel vaste campeurs dan vind je daar vaak ook prachtige kaboutertuintjes. Of in volkstuintjes natuurlijk. Die zijn sowieso geweldig.Dit bed met Beierse motieven komt uit een boek over bauernmalerei . Het deed me denken aan het openluchtmuseum kloster Vessra, Duitsland, waar we ooit op fietsvakantie langs kwamen. Met spijt herinner ik me dat de geheugenkaart vol was of de batterij op. Geen foto's dus. Leuk was het om te zien hoe de interieurs verschillen van de huizen in Nederlandse openlucht musea. Veel vakwerk en veel van deze Beierse schilderingen op kasten en andere meubels. Mijn ouders hebben hier een kast van, die ik vroeger vreselijk vond, maar nu ik dit zag bedacht ik me hoe mooi deze eigenlijk is...Een paar bloemetjes van mijn servies. Ik verzamel vaak veel van hetzelfde, maar wel graag allemaal anders. Dus bloemetjesservies; maar kop en schotel hoeven niet te matchen, liever niet zelfs. Zoiets. Wel heb ik ontdekt, dat porselein het lekkerste drinkt. Alhoewel ik soms het plompe van aardewerk weer wat stoerder vindt.

/ history